În perioada 23 – 24 septembrie, a avut loc Târgul pâinii, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, din București.
Cu această ocazie, pe 23 septembrie, am organizat un atelier practic de pâine cu maia si făinuri ecologice, de la producători locali.
Am lucrat împreună, pas cu pas, iar în cele trei ore de atelier, participanții au învățat:
– să facă pâine cu maia;
– despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul;
– despre apa fermentată și întrebuințările ei;
– despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;
– despre cum putem îmbogăți nutritiv pâinea, cu ingrediente naturale, făcându-ne acasă diferite mixuri;
– de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie;
– cum se lucrează cu procentele brutarului;
– care sunt etapele pregătirii aluatului;
– cum se frământă aluatul;
– cum se fac împăturirile;
– cum se dă forma aluatului;
– despre dospire;
– despre metoda mea de crestare și decorare a aluatului de pâine;
– despre coacerea și păstrarea pâinii cu maia.
De asemenea, am participat și ca producător la Târgul pâinii, întrucât am adus doritorilor pâine artizanală cu maia și făinuri ecologice de grâu, secară, spelta, alac, dar și pâine cu maia și făinuri ecologice fără gluten.
Nu sunt mesaje