Menu
Evenimente

Impresii despre prima tabără de pâine și alte produse cu maia fără gluten

Tabăra a avut loc între 30 august – 1 septembrie, la Serenity Retreats, din județul Vâlcea.

Locul ne-a cucerit instant, cu foișorul spațios, cu animăluțele și păsările care ne-au însoțit constant, dar fără să ne deranjeze în vreun fel, cu apusul de soare spectaculos, cu spațiul laaarg de relaxare.
.
Apoi, programul atelierului a fost unul dinamic, am reușit să cuprindem multe rețete de pâine cu maia fără gluten, inclusiv de linte, dar am făcut și focaccia, pizza, clătite și tarte cu prune.
.
Am gătit împreună, ne-am bucurat și de focul de tabără, ne-am cunoscut mai bine și a fost o reală plăcere să petrecem timpul acesta împreună. Eu m-am simțit tare bine. La fel și participanții. Promit că mai facem.
Până data viitoare, las aici un filmuleț, ca să-mi reamintesc cât de frumos a fost totul, plus câteva impresii de-ale participanților care s-au bucurat și ei de această experiență și care au continuat să aplice cele învățate imediat ce au ajuns acasă.😊

Dacă semeni un scop și o dorință, aceasta va răsări!
Așa a fost pentru mine această minunată tabără, unde prima dată m-a întâmpinat Ana, o femeie bună și caldă precum pâinea pe care o face.
Apoi, am cunoscut atâtea persoane minunate, am trăit atâtea sentimente și bucurii. Împreună, am trecut prin “Poarta Amintirilor” și ne-am întors în copilărie la vatra bunicilor. Bogdan și-a amintit de azima pe care i-o făcea bunica, iar Claudia, de turtitele uscate cu maia, pe care le ținea bunica ei la grindă.
Bucuria cu care ne-am adunat toți acolo, într-un loc așa frumos, focul de tabără întreținut cu povești și amintiri frumoase ale fiecăruia dintre noi, programul foarte bun al taberei, cu parte practică, pentru că am acumulat cunoștințe noi și utile, au făcut ca această experiență să fie una minunată.
Toți am avut de învățat de la Ana, care cu drag și pricepere ne-a explicat totul despre dospitul și coptul pâinii de odinioară. Atâta blândețe am simțit în glasul ei, când ne-a explicat despre amestecarea asta înceată a fainii și a apei, încât gândurile mi s-au liniștit, de parcă eram numai eu, făina, apa și palmele care le amestecă.
Mulțumesc frumos, Ana, pentru organizare și dăruire, povețe și îndrumare!”
(Elena)

A fost o experientă revelatoare, am învățat și aflat multe lucruri utile în privința pregătirii pâinii cu maia fără gluten și depre maia, în general. De asemenea, m-a bucurat mult întâlnirea cu Ana și ceilalți participanți, tot timpul petrecut împreună fiind o poveste frumoasă despre copilărie și aduceri-aminte. Programul a fost dinamic, diversificat, foarte bine organizat. Dintre toate activitățile taberei, cel mai mult mi-a plăcut conectarea noastră, a participanților, cu Ana, care este un om blând, empatic, sensibil și dornic să împărtășească tot ceea ce stie despre pâine și nu numai. Calitatea informațiilor transmise a fost excelentă, cu claritate și pe înțelesul fiecăruia. În ceea ce privește organizarea taberei, a fost foarte faină locația, cadrul natural superb, un apus de soare perfect, totul ok. Mulțumiri și îmbrățișări sincere, Ana!” (Dana)

Experiența a fost o desfătare culinară, locația numai bună pentru făcut și copt pâine, atmosfera relaxată și prietenoasă. Programul a fost fără pauză:), un raliu către tainele pâinii fără gluten, pentru care mulțumesc Anei. Cel mai mult mi-a plăcut să facem pâinea împreună, să o modelăm, să o coacem, la fel și pentru tartă, implicarea mea în procesul direct și nemijlocit și faptul că am avut permanent îndrumarea Anei. Informatiile împărtășite au fost foarte bune. Mulțumesc Anei pentru dedicare și bucuria pe care mi-a adus-o cu acest atelier și mă bucur ca v-am cunoscut pe toți!” (Eugenia)

O experiență plăcută, relaxantă și de conexiune cu amintirile din copilărie, când ne priveam bunicile făcând paine. Programul taberei a fost potrivit pentru cunoștințele și nivelului de pregătire al fiecăruia. Toate etapele din procesul de creație a fiecărui produs ne-a adus bucurie și mai ales degustarea rezultatului. Activitatea practică ne-a adus satisfacție și, în plus, altfel se acumulează informația când faci și nu doar privești. Calitatea informatiilor transmise a fost foarte bună, deschisă și chiar extra. Mâncarea a fost foarte bună și gustoasă. Fără alte mențiuni, doar premii.:) Mulțumim cu recunoștință! A fost o încântare să facem pâine, mai ales că a fost o activitate în familie, am simțit procesul cum ne conectează cu partea noastră ancestrală.” (Claudia & Bogdan & Sasha)

Nu sunt mesaje

    Scrie un mesaj