Menu
Media

Experiența de a interacționa cu Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales

31 mai 2018 a fost o zi memorabilă pentru mine, întrucât am avut oportunitatea și onoarea de a-l întâlni pentru a doua oară pe Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales.

Prima dată a fost în 2016, cu ocazia unui curs de cusut și țesut tradițional organizat de Fundația Prințul de Wales România, la renumita Casă Albastră din Viscri, construită în 1700, iar apoi în 2018, cu ocazia acestui eveniment care a reunit mici fermieri şi producători de alimente artizanale din România, cu care a discutat despre ingrediente, modul de prepare şi de vânzare, precum şi despre problemele cu care aceştia se confruntă.

Prinţul de Wales a degustat mai multe produse, printre care și pâinea mea cu maia. Îmi amintesc că m-a felicitat pentru proiectul meu „Pâine cu maia și poveste – Satul tradițional românesc” și i-a plăcut atât de mult pâinea mea cu cartofi, încât a trimis pe cineva după o pâine întreagă.

Deși am avut emoții înainte de întâlnire, toate acestea s-au risipit când am început să vorbim. Alteța Sa Regală e un om foarte cald, amabil, prietenos, foarte atent la detalii, cu adevărat preocupat de binele oamenilor și cu o capacitate fantastică de a intra în contact cu oricine și de a comunica, în așa fel, încât persoana din fața lui să nu se mai simtă emoționată, ci să pară o conversație ca între prieteni. Acest aspect m-a uimit și mi s-a părut extraordinar.

Nu sunt mesaje

    Scrie un mesaj