Menu

Atelier de pâine cu maia fără gluten – București

410lei

Sâmbătă, 15 noiembrie 2025, în intervalul 14:00 – 17:00, va avea loc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, atelierul practic de pâine artizanală cu maia și făinuri ecologice fără gluten. Îndrumător: Ana A. Negru, brutar artizan, somelier de pâine

10 în stoc

SKU: 41-1 Categorie:

Descriere

Sâmbătă, 15 noiembrie 2025, în intervalul 14:00 – 17:00, va avea loc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, atelierul practic de pâine artizanală cu maia și făinuri ecologice fără gluten.
Locația:  Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Şoseaua Pavel D. Kiseleff 28-30, București 011347
Îndrumător: Ana A. Negru, brutar artizan, somelier de pâine

Locația exactă din cadrul muzeului va fi comunicată participanților în avans, mai aproape de eveniment.

Vom lucra împreună pas cu pas și veți învăța:

– să faceți pâine fără gluten, folosind făinuri certificate ecologic (mei, hrisca, orez, porumb, sorg, teff, quinoa etc.), fibre vegetale, semințe etc.

BONUS: Veți știi să faceți și pizza, focaccia, clătite – toate fără gluten

De asemenea, veți învăța:
– care sunt procentele recomandate pentru fiecare ingredient în parte, astfel încât, după acest atelier vei putea să-ți creezi propriile tale rețete de pâine fără gluten;
– despre maiaua fără gluten: cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează;
– despre apele fermentate de fructe, flori si legume: cum se fac, când și cum le folosim;
– despre diferite tipuri de făină fără gluten și despre locurile de unde le procurăm;
– despre tehnica de lucru cu astfel de făinuri;
– despre dospire și cum o putem gestiona;
– despre crestarea sau ștanțarea aluatului cu diverse modele;
– despre coacerea, răcirea și păstrarea acestor pâini.

NOTĂ: Nu vom folosi drojdie, gume, lactate, ouă, zahăr, bicarbonat, praf de copt, oțet.

Cât costă:
– pentru înscrierea până în 7 noiembrie: 410 lei
– după 7 noiembrie: 450 lei

Notă: Prețul biletului de intrare în muzeu (30 lei) se achită separat, la casierie.

Prețul include kitul de participare:

  • borcan cu maia fără gluten,
  • ingrediente ecologice,
  • racleta,
  • coș cu pânză de in pentru dospit aluatul,
  • șablon pentru decorat pâinea înainte de coacere,
  • suport de curs în format electronic,
  • Și, de asemenea, veți avea ocazia să degustați diferite tipuri de pâine cu maia și făinuri fără gluten, alături de o zacuscă delicioasă.
  • În plus, vă ofer îndrumare și ajutor și după atelier, în cadrul unui grup special creat pentru participanți.

Termenul limită pentru înscrieri și confirmarea plății: vineri, 14 noiembrie 2025.

NOTĂ: După înscrierea pe site, se trimite automat, pe e-mail, o confirmare a înscrierii, împreună cu datele firmei pentru plată. Să verificați, vă rugăm și în Spam, pentru că se întâmplă ca, uneori, să intre acolo e-mailul. După ce se face plata, se emite automat factura fiscală, ce se trimite participantului tot pe e-mail.

Vă mulțumesc și pe curând!