Menu

Atelier de pâine artizanală cu maia – București

270lei

Sâmbătă, 15 noiembrie 2025, în intervalul 10:00 – 13:00, va avea loc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, atelierul practic de pâine artizanală cu maia. Îndrumător: Ana A. Negru – brutar artizan, somelier de pâine

14 în stoc

SKU: 40-1 Categorie:

Descriere

Sâmbătă, 15 noiembrie 2025, în intervalul 10:00 – 13:00, va avea loc atelierul de pâine artizanală cu maia și făinuri ecologice.
Locația: Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Şoseaua Pavel D. Kiseleff 28-30, București 011347
Îndrumător: Ana A. Negru, brutar artizan, somelier de pâine

Atelierul va fi interactiv, vom lucra împreună pas cu pas și vom folosi făinuri de la producători locali (preponderent făină de grâu tip 650 + făinuri integrale de spelta, grâu și secară).

Locația exactă din cadrul muzeului va fi comunicată participanților în avans, mai aproape de eveniment.

În cadrul atelierului, veți învăța:

– despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul;
– despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;
– despre cum putem îmbogăți nutritiv pâinea, cu ingrediente naturale, făcându-ne acasă diferite mixuri;
– de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie;
– cum se lucrează cu procentele brutarului;
– care sunt etapele pregătirii aluatului;
– cum se frământă aluatul;
– cum se fac împăturirile;
– cum se dă forma aluatului;
– despre dospire;
– despre metoda Anei de crestare și decorare a aluatului de pâine;
– despre coacerea pâinii cu maia;
– despre răcirea și păstrarea pâinii.

Cât costă:
– pentru înscrierea până în 7 noiembrie: 270 lei
– după 5 noiembrie: 300 lei

Notă: Prețul biletului de intrare în muzeu (30 lei) se achită separat, la casierie.

Prețul include kitul de participare:

  • borcan cu maia naturală,
  • ingrediente ecologice,
  • racleta,
  • coș cu pânză pentru dospit aluatul,
  • ștanță pentru decorat pâinea înainte de coacere,
  • suport de curs în format electronic,
  • În plus, vă ofer îndrumare și după atelier, în cadrul unui grup special creat pentru participanți.
  • De asemenea, veți degusta pâine proaspătă cu maia, alături de o zacuscă delicioasă.

Termenul limită pentru înscrieri și confirmarea plății: vineri, 14 noiembrie 2025.

NOTĂ: După înscrierea pe site, se trimite automat, pe e-mail, o confirmare a înscrierii, împreună cu datele firmei pentru plată. Să verificați, vă rugăm și în Spam, pentru că se întâmplă ca, uneori, să intre acolo e-mailul. După ce se face plata, se emite automat factura fiscală, ce se trimite participantului tot pe e-mail.

Vă mulțumesc și pe curând!