Descriere
Sâmbătă, 16 noiembrie 2024, în intervalul 11:00 – 14:00, va avea loc atelierul de pâine artizanală cu maia și făinuri ecologice.
Locația: Brașov – adresa exactă va fi comunicată ulterior celor înscriși.
Îndrumător: Ana A. Negru, brutar artizan
Atelierul va fi interactiv, vom lucra împreună pas cu pas și vom folosi făinuri de la producători locali (preponderent făină de grâu tip 650 + făinuri integrale de spelta, grâu și secară).
În cadrul atelierului, veți învăța:
– despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul;
– despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;
– despre cum putem îmbogăți nutritiv pâinea, cu ingrediente naturale, făcându-ne acasă diferite mixuri;
– de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie;
– cum se lucrează cu procentele brutarului;
– care sunt etapele pregătirii aluatului;
– cum se frământă aluatul;
– cum se fac împăturirile;
– cum se dă forma aluatului;
– despre dospire;
– despre metoda Anei de crestare și decorare a aluatului de pâine;
– despre coacerea pâinii cu maia;
– despre răcirea și păstrarea pâinii.
Cât costă:
250 lei
Prețul include kitul de participare:
- borcan cu maia naturală,
- ingrediente ecologice,
- racleta,
- coș cu pânză pentru dospit aluatul,
- ștanță pentru decorat pâinea înainte de coacere,
- suport de curs în format electronic,
- În plus, vă ofer îndrumare și după atelier, în cadrul unui grup special creat pentru participanți.
- De asemenea, veți degusta pâine proaspătă cu maia, alături de o zacuscă delicioasă.
Termenul limită pentru înscrieri și confirmarea plății: joi, 14 noiembrie 2024.
Numărul maxim de participanți: 10 persoane.
Vă mulțumesc și pe curând!