Descriere
Sâmbătă, 17 mai 2025, în intervalul 10:00 – 14:00, va avea loc atelierul „Pâinea prebiotică – Hrană pentru un microbiom sănătos”.
Locația: Bod – Brașov (locația exactă va fi comunicată ulterior celor înscriși)
Susținut de: Ana A. Negru, brutar artizan
În cadrul atelierului, vei învăța cum să pregătești pâine prebiotică – un aliment care, nu doar că te hrănește, dar și susține sănătatea intestinului tău.
La atelier vei învăța:
- Care e rolul prebioticelor – Vei înțelege ce sunt și cum ne ajută la menținerea unui microbiom echilibrat, esențial pentru digestie, imunitate și sănătatea generală.
- Care sunt ingredientele esențiale – Vei descoperi cum, în special anumite cereale integrale, pseudocereale, semințe, fructe, legume și plante sălbatice comestibile pot contribui la creșterea bacteriilor benefice din intestin.
- Fermentarea naturală a aluatului cu maia sălbatică sau cu ape fermentate – Vei explora tehnici de preparare a pâinii, care ajută la activarea compușilor prebiotici și la îmbunătățirea digestibilității.
- Beneficiile pâinii prebiotice pentru sănătate – Vei afla cum aceasta poate sprijini digestia, poate reduce inflamațiile și poate întări sistemul imunitar.
- Cum poți personaliza pâinea, în funcție de nevoile tale.
- Cum să incluzi pâinea prebiotică în alimentația ta – Vom discuta despre cum să adaugi această pâine în dieta zilnică și cum să o combini cu alte alimente benefice pentru microbiom.
De ce să participi?
Acest atelier este, în special, pentru pasionații de nutriție. Vei afla mai multe despre legătura dintre pâine și sănătatea intestinală, în baza studiilor de specialitate, a experimentelor personale și a rezultatelor unor analize de laborator.
În plus, atelierul este practic, așa că fiecare participant își va lucra propriul aluat de pâine, pentru care va primi toate ingredientele necesare:
- maia naturală,
- făinuri integrale ecologice, din cereale și pseudocereale selectate, măcinate proaspăt la moara cu pietre,
- plante sălbatice comestibile și alte ingrediente naturale pentru personalizat aluatul,
- coș cu pânză pentru dospit aluatul,
- racletă și tot ce mai e necesar.
Vom și coace în timpul atelierului, așa că voi pregăti câteva aluaturi în avans, apoi vom degusta diverse tipuri de pâine și le vom analiza în detaliu.
Vei pleca nu doar cu rețete de pâine delicioasă și sănătoasă, ci și cu informații valoroase, despre cum să-ți îmbunătățești pe viitor flora intestinală, prin alegeri conștiente și personalizate nevoilor tale, în ceea ce privește pâinea cea de toate zilele.
Cât costă această experiență:
450 lei
Termenul limită pentru înscrieri și confirmarea plății: miercuri, 14 mai 2025.
Numărul maxim de participanți: 8
Vă mulțumesc și pe curând!